Padelracketer
Babolat og Forza tilbyr et bredt spekter av padelracketer slik at du kan finne den padelracketen som passer deg og ditt nivå best. Vi tilbyr også et spesielt utvalg av padelracketer for juniorer og damer. I tillegg kan utvalget filtreres ut fra form på racket og spillestilen du foretrekker, det vil si racketer som er ideelle for forsvar, angrep eller en kombinasjon av begge stiler.
Guiden nedenfor er følgelig kun forslag og det er selvfølgelig din personlige smak som til slutt avgjør hva som passer for akkurat deg.
Padel Racket Guide!
Den viktigste faktoren når du kjøper racket, bør være ditt spillenivå og funksjonene som racketen kan tilby spillet ditt. Det er viktig at racketen stemmer overens med spillenivået ditt
Generelt blir spille nivået delt inn i 3 nivåer:
Nybegynner
Litt Øvet
Viderekommen
Så lenge du klarer å plassere deg selv på et av disse nivåene, bør det være litt enklere å finne hvilken Babolat Padel racket som passer for deg.
I tillegg kommer racketens egenskaper som hodeform og hardheten på treffoverflaten/kjernen:
1. FORM
Det er tre grunnleggende former på Babolat Padel racketer.
Rund / Kontroll racketer: En "rund" padel racket har ofte en lavere balanse nærmere håndtaket og vil derfor gi deg mer kontroll men litt mindre kraft. Disse racketene har litt større sweetspot (trefflate), er lettere å manøvrere og passer derfor spesielt godt for nybegynnere. De runde racketene er designet for alle nivåer.
Dråpe / Allsidige racketer: En "dråpe" racket form er den mest brukte racketen. Med balansepunktet i midten av racketen tilbyr Babolat`s Dråpe-form padel-racketer en perfekt blanding mellom kraft og kontroll. Modellene som er dråpeformet ser følgelig ut som en dråpe og er derfor litt mindre flate på toppen sammenliknet med en diamantformet racket. En dråpeformet racket er en hybrid av de to andre varientene, rund og diamant. Dråpeformede racketer er designet hovedsakelig for mellomnivå til viderekommende spillere.
Diamant / Power racketer: En "diamant" har et litt høyere balansepunkt og er mer fremtung. Dette vil gi deg mer kraft, men litt mindre kontroll. Disse racketene er vanskeligere å svinge og mindre kontrollorienterte enn andre modeller og passer dermed også best til viderekommende spillere.
2. HARDHET - Kjenn din styrke.
Kjernen:
Hardheten av kjernematerialet påvirker padel racketens egenskaper. Kjernen er vanligvis laget av EVA (en type skum) EVA er hardere og mindre elastisk og gir mindre hastighet i slagene. EVA gir dermed bedre ballkontroll og lengre holdbarhet. Det finnes forskjellige varianter av EVA med varierende hardhet.
Trefflatens overflate:
Når det gjelder overflaten på racketen så bruker man å snakke om hard eller myk overflate. En hard overflate gir mer kontroll, men mindre fart, mens det er motsatt med en myk overflate. Her er det opp til hver enkelt hva man trives best med. Visse racketer har også en noe stivere overflate. Dette gjør at man får mer ”tak” i ballen og kan enklere produsere spinn.
Som forklart ovenfor har Padel-racketer en solid overflate som er fylt med hull for å tillate en liten sving i luften. Denne overflaten kan være hard eller myk og vil i stor grad bestemme ytelsen til racketen. En mykere racket vil ha mer elastisitet for å slå ballen tilbake og gi mer kraft.
Trefflaten er normalt en kjerne laget av EVA eller skum som deretter dekkes med enten glassfiber eller karbonfiber. En karbonfineroverflate er hardere og mindre elastisk enn glassfiberoverflaten. En mykere, mer elastisk overflaten gir mer energi til ballen, og bidrar til mer styrke i slagene.
EVA-skum er hard, mindre fleksibel og gir mindre fart til ballen. Dens fordel ligger da i holdbarhet og mer kontroll. EVA er den mest brukte kjernen. FOAM er derimot mykt, gir litt mindre kontroll, men mye mer elastitet og gir mer kraft og fart til ballen. Dette betyr følgelig at FOAM har mindre
Oppsummering
Myke racketer: gir slagene dine kraft da høyere elastisitet gir ekstra energi til ballen. På den annen side reduserer myke racketer kontrollen din. Selvfølgelig har myke racketer en tendens til å vare kortere tid enn harde racketer, da mykere materialer er lettere å skade.
Harde racketer: I motsetning til de myke, gir harde racketer kontroll. De er mer krevende enn myke og du må svinge raskere og med lenger sving for å få effekt i slagene. Dette krever en bedre teknikk og erfaring.